Ustvari velikonočno dekoracijo z Matejo (@ljubkidom)

Ustvari velikonočno dekoracijo z Matejo (@ljubkidom)

Spoznajte Matejo Hojnik, ljubiteljico dekoracije, dišečih svečk in vsega ljubkega. Mateja, ki jo mnogi poznajo pod imenom @ljubkidom (Instagram profil na katerem deli kreativne, unikatne in zanimive vsebine) je Mariborčanka, ki ji nikoli ne zmanjka idej za kreativne projekte. S svojimi vsebinami navdihuje svoje sledilce (in nas!), da dom okrasijo z veliko mero ljubezni, kančkom humorja in čudovitimi dekorativnimi elementi.

Tokrat je Mateja  ustvarila velikonočno dekoracijo, ki bo zagotovo popestrila predpraznično obdobje! Za ustvarjanje “DIY cvetličnih jajčk” potrebujemo le nekaj pripomočkov in dobro voljo. 

Potrebujemo:

- Vejo (od kakšnega sadnega drevja)

- jajca 

- barvo

- iglo

- vrvico

 

Postopek:

1) Najprej spihamo jajce (s pomočjo igle naredimo luknji na spodnji in zgornji strani jajca. Spodnja luknja naj bo dovolj velika, da lahko s pihanjem izločimo ves beljak in rumenjak)

2) Lupine jajc nato z barvo okrasimo po svojih željah. Mateja jih je okrasila s cvetličnim vzorcem. Krasno, kajne?

3) Ko se barva na jajcih posuši, jih obogatimo še z vrvico. Vrvica naj bo dolga vsaj 30 cm. Prepolovimo jo na polovico in naredimo zanko, ki bo na spodnji strani jajca. Vrvico s pomočjo igle in sukanca povedemo skozi obe luknji, na zgornji strani jajca naredimo mašnico in pustimo dovolj veliko zanko, da lahko jajca obesimo na vejo. 

4) Velikonočno dekoracijo je Mateja oplemenitila še z najslajšo dišečo svečo, Chocolate Eggs, ki bo njen dom napolnila z omamno dišečem čokoladnim vonjem.