Glamurozna sofisticiranost

Marsikdo sanja o razkošnem trendi stanovanju na Newyorški 5. aveniji. Veliki odprti prostori, masivno pohištvo in usnjeni oblazinjeni fotelji, za piko na i pa še dekoracija v kovinskih bleščečih odtenkih. Kaj pravite, bi tudi vi uživali v takem domu? Sanjsko stanovanje si lahko uredite kar pri vas doma, ni vam treba tja daleč čez lužo.

 

Glamur opisujejo razkošni materiali kot so saten, žamet in žakard ter usnje, močne in polne barve, med njimi smaragdno zelena, temno modra, vinsko rdeča ter gorčično rumena. Stil, ki se spogleduje z dvajsetimi in retro stilom sedemdesetih let, zaznamujejo veliki sedežni elementi, lahko je sedežna garnitura ali zgolj veliki fotelji, konzolne mize in velika ogledala.

 

Med dekoracijo so v ospredju luči in svetilke, kovinska dekoracija na steni ali na mizi in velike kristalne vaze. Tekstil je deloma vzorčast deloma enobarven, s poudarkom na geometriji ali bogatih materialih. Manjkati ne smejo niti sveče ali opazni moški poudarki, kot so zanimive peščene ure ali dekorativne figure.