Dišave vplivajo na telo, um in razpoloženje

Tudi vonji imajo pomembno poslanstvo

 

Moč dišav je v njihovem vplivu na naša čustva, saj je čut  za vonj neposredno povezan z možgani. Posamezni vonji lahko v nas prebudijo čustva iz preteklosti in s tem v nas zbujajo tista občutena zadovoljstva. Znano je, da so že stari Egipčani vedeli, kakšno moč imajo dišave. Njihovi zdravniki in alkimisti so jih uporabljali za zdravljenje in spodbujanje boljšega razpoloženja, sproščenosti pa tudi delovnega zagona.

 

Tudi sodobne dišave za prostor niso same sebi namen ali zgolj modna muha. Naravne in kakovostne dišave, kakršne ponuja Yankee Candle, imajo svoje globlje sporočilo in smisel.

 

Z izbiro dišave, s katero odišavite prostor, lahko vplivate na dojemanje tega prostora in mu vdahnete posebno čustveno razsežnost. Lahko ustvarite sproščeno in prijetno vzdušje ter prebudite pozitivna čustva in veselje. Po potrebi pa lahko z dišavami tudi spodbudite odločnost, ustvarjalnost, proces mišljenja in koncentracijo.

 

Oblikujte svoje razpoloženje z izbiro dišave!

 

1.) Dišave za prostor, ki vam bodo pomagale pri sproščanju in umirjanju

 

Priljubljene sestavine za ustvarjane dišav, ki nam pomagajo pri sproščanju so: bergamotka,  žajbelj, sivka, sandalovina in ylang ylang. Najbolj učinkovita je kombinacija sivke in sandalovine.

 

Če je za vami dan, poln stresa, si prižgite svečo z vonjem sivke, saj ta pomirjujoče vpliva na dušo, vam pomaga pri sprostitvi napetosti v mišicah in pri znižanju krvnega pritiska. Zelo učinkovita je tudi kombinacija sivke in vanilje. Če se pred spanjem težko sprostite ali imate resne težave z nespečnostjo, si zvečer redno prižigajte svečo z vonjem sivke in jo pustite goreti uro do dve.

 

Priporočamo Yankee Candle sveče in dišave za prostor: French Lavender, Lemon Lavender, Lavender Vanilla


 Yankee Candle sveča French Lavender                

 

 

2.) Dišave za prostor, ki vam bodo pomagale, da se napolnite z energijo

 

Vonji citrusov – limone, limete, pomaranče, grenivke – zelo subtilno, a učinkovito zbujajo dobro voljo, odločnost in zagon ter spodbujajo dobro razpoloženje. Gre za preproste in vsem nam zelo znane ter za večino ljudi prijetne vonje. Te sončne dišave, ki so polne življenja, se širijo iz močne lupine sadežev.

 

Dišave z vonjem limone zboljšajo razpoloženje in spodbujajo imunski sistem.

 

Sladke vonjave mandarine so nekoliko bolj umirjene in jih zato priporočajo ljudem, ki trpijo zaradi nespečnosti.

 

Vonj po grenivki pa dobro vpliva na posameznike, ki trpijo zaradi napadov panike in strahu.

 

Priporočamo Yankee Candle sveče in dišave za prostor: Mandarin Cranberry, Sparkling Lemon, Vanilla Lime, Sun & Sand.


       

 

 

 3.) Dišave za prostor, ki vam bodo pomagale, da se napolnite s pozitivnimi čustvi

 

Vonji iglavcev človeka postavijo na trdna tla in ga okrepijo. Včasih je dovolj prižgati svečo z vonjem katerega od iglavcev in človek dobi spodbudo, ki mu pomaga poiskati tisto pravo pot. Vonj bora zbuja pozitivna čustva in prinaša energijo.

 

Priporočamo Yankee Candle sveče in dišave za prostor: Clean Cotton, Soft Blanket, Mountain Lodge, Drift Away.

 

    

 

 

 

4.) Dišave za prostor, ki vam bodo pomagale ustvariti romantično vzdušje

 

Cvetni vonji že od nekdaj veljajo za afrodiziake. Poleg tega lahko - tako kot vonji citrusov - v veliki meri pripomorejo k izboljšanju razpoloženja. Vonji vrtnic in pelargonij veljajo za dišave srca, ljubezni in strasti.  Med priljubljene romantične vonje sodijo predvsem gardenija, pačuli in sandalovina. Nekaj posebnega je tudi jasmin, saj pravijo da razvname strasti. To nežno dišavo, ki spodbuja strast, so veliki ljubimci ne le opevali, temveč so jo tudi obvezno imeli v svojih spalnicah.

 

Priporočamo Yankee Candle sveče in dišave za prostor: Vanilla Sandalwood, Vanilla Satin, Midnight Jasmine.


           vanilla sandalwood

 

 

 


Priporočamo Yankee Candle dišave  vrtnic, ki posebej romantično delujejo na ženske: Fresh Cut Roses, True Rose, Pink Lady Slipper.

 

Yankee Candle sveča Fresh Cut Roses         Yankee Candle sveča True Rose        Yankee Candle sveča Pink Lady Slipper

 

 

 

5.) Dišave za prostor, ki pričarajo vonj božičnih praznikov

 

V prazničnem decembru je ena najpomembnejših stvari vonj po domu in božičnem času, vonj, ki pričara prijetno vzdušje in domačnost. Ustvarijo ga predvsem vonji cimeta, jabolk, vanilje in rajvega sladkorja, ki bodo v vašem domu ustvarili tudi praznično božično vzdušje. Ti vonji nas vedno znova popeljejo v »dobre stare čase« - čase otroštva, domačnosti in iskrenosti.

 

Priporočamo Yankee Candle sveče in dišave za prostor: Christmas Cookie,  Christmas Eve, Cherries on Snow, Red Apple Wreath, Winter Wonderland, Sparkling Snow.

 

                        Yankee Candle božične sveče