Vzdrževanje dišečih sveč Yankee Candle

Vzdrževanje dišečih sveč Yankee Candle

Čudovito doživetje dišečih sveč se prične z ustrezno skrbjo ter njihovim rednim vzdrževanjem. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj nasvetov, s katerimi bomo lahko dišeče sveče Yankee Candle maksimalno izkoristili in uživali v njihovih omamnih vonjavah.

 

 

 

1. Preprečimo nastanek »spominskega obroča«

 

Yankee Candle dišeče sveče spominski obroč

Spominski obroč, ki je posledica prekratkega gorenja sveče.

      Kot pri vseh svečah, je tudi pri dišečih svečah Yankee Candle prvo gorenje najpomembnejše. Za vsake 2,5 cm premera mora dišeča sveča goreti eno uro, kar pomeni, da mora velika dišeča sveča goreti vsaj štiri ure, da se utekočini celotna zgornja plast voska. Če se vosek ne utekočini od roba do roba, bomo ustvarili »spominski obroč«, ki bo še posebej izrazit, če smo svečo prižgali šele prvič. Ko pa se »spominski obroč« enkrat ustvari, se bo pri nadaljnjem gorenju le še poglobil, sveča pa bo tako gorela do konca.

2. Za enakomerno gorenje raje uporabimo pokrov

 

Yankee Candle Illuma Lid

Uporaba pokrova Illuma Lid omogoči enakomerno gorenje in taljenje celotne površine voska.

      Odličen pripomoček, s katerim preprečimo nastanek in poglabljanje »spominskega obroča« ter zagotovimo čisto in enakomerno gorenje, ki izkoristi vsak centimeter voska, je pokrov Illuma Lid. Illuma Lid postavimo na vrh velike ali srednje sveče, kjer pomaga umiriti plamen in zagotovi taljenje celotne površine voska. Posebej oblikovana oblika pokrova tudi poskrbi, da toplota, ki jo proizvaja plamen, ne uide v okolico ampak se zadržuje nad svečo. To zagotovi čisto in enakomerno gorenje ter taljenje celotne plasti voska. Kot rezultat gori sveča čisto in enakomerno, če pa ji pristrižemo še stenj, pa bomo s tem preprečili nastanek saj in zagotovili, da bo vonj sveče popoln.

3. Dolžina stenja naj bo vedno okoli 5 mm.

 

Yankee Candle krajšanje stenja pri sveči

Krajšanje stenja na dolžino 5 mm s pomočjo škarjic, ki naredijo čisti rez.

     

Priporočamo, da se stenj skrajša vsake štiri ure gorenja. Krajšanje stenja poteka tako, da najprej pogasimo plamen in pustimo, da se sveča ohladi na sobno temperaturo, nato pa skrajšamo stenj na dolžino okoli 5 mm, preden svečo ponovno prižgemo.

 

Krajšanje stenja je preprosto s pomočjo naših škarjic, ki naredijo čisti rez, s katerim ustrezno vzdržujemo stenj.

 

Pravilna uporaba škarjic za krajšanje stenja je povsem enostavna in traja le nekaj sekund:

1. Dno škarjic poravnamo s površino sveče.

2. Škarjice nagnemo nazaj, da njihovo koleno sloni na površini sveče.

3. Poskrbimo, da bodo škarjice pod kotom 45 stopinj, saj bo le tako stenj dovolj dolg. Ta naklon bo zagotovil, da stenj ne bo prekratek, kar bi lahko povzročilo nepravilno gorenje sveče.

4. Nato stisnemo oba ročaja škarjic, odrežemo stenj ter ga odstranimo, preden svečo ponovno prižgemo.

4. Dišeča sveča naj ne bo prižgana dlje kot štiri ure.

Predlagamo, da se po štirih urah gorenja sveča ugasne, nato pa jo pustimo dve uri, da se popolnoma ohladi. Šele nato ji prirežemo stenj ter jo ponovno prižgemo.

5. Upoštevajmo pravilo enega centimetra

Prenehajmo z uporabo sveče, ko je na dnu kozarca le še centimeter voska. S tem bomo preprečili morebitne poškodbe pulta, površine oziroma posode, ki bi nastale zaradi vročine. Steklo se namreč močno segreje, ko se plamen približa dnu kozarca in je bil ves vosek že porabljen. V ekstremnih primerih lahko steklo tudi poči. Segrevanje stekla pa je tudi vzrok, zakaj v Yankee Candle ne priporočamo uporabe grelnih površin ali grelnikov za sveče.

6. Ne pozabimo na varnost!

Sveč ne prižigamo na prepihu, v bližini ostalih virov toplote in blizu drugih vnetljivih snovi. Prav tako poskrbimo, da goreča sveča ne bo dosegljiva otrokom ali hišnim ljubljenčkom. Goreče sveče nikoli ne smemo pustiti same.