Zakaj dišeče sveče dišijo?

Zakaj dišeče sveče dišijo?

Prodaja dišečih sveč se iz leta v leto povečuje, v ZDA in Zahodni Evropi znaša že 75 do 80 odstotkov celotne prodaje sveč. Proizvajalci sveč v sodelovanju s proizvajalci dišav razvijajo dišeče oblike, ki niso samo prijetne, ampak bodo gorele varno in pravilno.  

 

Večina dišečih sveč vsebuje kombinacijo naravnih dišav, pridobljenih iz eteričnih olj in sintetičnih kemičnih dišav. Dobro narejena dišeča sveča vsebuje samo dišeče snovi, ki so priporočene za uporabo v svečah - dodajanje dišav svečam mora biti skrbno nadzorovano, da se zagotovi pravilno in čisto gorenje sveče. Proizvajalci sveč lahko izbirajo med več kot 2.000 naravnimi eteričnimi olji in kemičnimi dišavami, iz katerih razvijajo vonjave, ki so prijetne za uporabnike in primerne za sveče. Ti dišeči materiali so varne, visoko kakovostne sestavine, ki jih najdemo tudi v parfumih, milih, šamponih in losjonih.

Yankee Candle za naše sveče uporabljamo le najboljše dišave, ki so izdelane v sodelovanju z mednarodno priznanimi strokovnjaki za parfume. Vse naše dišave skrbno pregleduje in testira naša skupina strokovnjakov, ki zagotavlja najboljšo kvaliteto med skladiščenjem in uporabo.

 

Testiranje sveč Yankee Candle

 

Zakaj torej dišeče sveče dišijo?

Vonj prižgane dišeče sveče se osvobodi skozi izhlapevanje dišave iz vročega staljenega voska. Ko gorijo, kvalitetno narejene dišeče sveče tako kot navadne neodišavljene sveče proizvajajo vodne hlape in ogljikov dioksid. Edina razlika je, da se pri dišeči sveči iz staljenega voska sprošča še dišava. Pomen plamena je, da utekočini vosek in poskrbi za izhlapevanje dišav, zato je pomembno, da je stenj vedno ustrezno pristrižen in dovolj kratek. Poglejte si tudi ostale nasvete, kako kar najbolje skrbeti za vaše sveče Yankee Candle, saj boste s tem zagotovili, da bodo vonjave Yankee Candle napolnile vaš dom.

 

Yankee Candle dišeče sveče