Yankee Candle My Serenity

Yankee Candle My Serenity

Novi vonji so tako primerni za vsak dan, kot tudi takrat, ko ne želite vsiljivih dišav. Izjema je le zelen del kolekcije Lemongrass & Ginger, ki je dokaj prepoznaven vonj. Za bolj podroben vpogled v vse 4 pomladne vonje pa nadaljujte z branjem. Yankee Candle svečke so na voljo na slovenski spletni strani, na Nazorjevi ulici 6 in Prečni ulici 2 v Ljubljani, Gubčevi 4 v Celju ter v 1001 dar in Svilanit trgovinah. Cene se gibljejo od 11,90€ pa do 24,90€. Voski in vzorčne svečke lahko dobite za 1,99-2,60€. 


 

Moonlight je čudovita mešanica burnega oceana, svežega morskega zraka in toplih peščenih obal v večernih urah. Na prvi vtis deluje Moonlight celo malce tropsko, s pridihom kokosa, kar pa nikakor ni glavna nota. Namreč, svečka je v osnovi zelo sveža in nenavadno zemeljska. Za to poskrbi bambus, ki doda tisto trohico nenavadnosti. Lesne note poskrbijo za globino in prizemljitev vonja, bergamotka pa za konec poživi s citrusnim odtenkom. Spominja malce tudi na jantar, kar doda svečki eleganco in nevsiljivost. Zdaleč moj oseben favorit.

 

 

My Serenity je na drugi strani popolno nasprotje Moonlight, ki prizemlji. Ta namreč povzdigne duha, saj je popolnoma sončna, pozitivna in topla dišava, ki se prepleta s sadnimi citrusi. Enostavno je ustekleničena sreča. Topla hruška in pomaranča poskrbita za vedrino in sočnost, tropske cvetlice in mošus pa za toplino ter eksotičnost. Svečka se zdaleč ni tipična sadna ali tropska mešanica, ampak pritajena toplina sreče. Zelo dobro ravnovesje topline, lahkih sadežev in svežine jo naredi zelo enostavno za vsakodnevno uporabo.

 

 

Lemongrass & Ginger je presenetljiva vzkipljivost sveže kisle limonske trave in zelo močnega ingverja. Čista kombinacija obeh preseneti z močno dišavo, ki ne izveni kar takoj. Za kar je odlična sprememba v kuhinjah, hodnikih in celo dnevnih prostorih. Predvidevam, da lepo zakrije ostale neprijetne vonje. Z močno bazo obeh sestavin deluje vonj zelo kislo svež, obenem pa dokaj orientalski in topel zaradi ingverja. Ker je ingver zelo specifična nota, je tale svečka malce bolj karakterna izbira za manjšino.

 

Za konec pa še cvetlični doprinos tej kolekciji, Peony. Potonika je verjetno največji znanilec začetka poletja, saj se takrat razbohoti s svojimi nežnimi cvetnimi listi in nežno dišavo. Kakor je potonika nežna cvetlica, je tudi ta svečka mladostna interpretacija cvetličnih not. Z malce bolj svežo in zeleno noto poskrbi za prehod v to nežno pomlad. Malce sladkobe poskrbi za vtis nektarja, vendar je še vedno igriva in sveža. Za vse oboževalce cvetličnih vonjev, je tale svečka nujen nakup. Naj zacveti potonika tudi v vašem domu.