Mešanje vonjev

Mešanje vonjev

Ali pa ste si morda kdaj zaželeli, da bi bili združeni točno določeni sestavini? Yankee Candle ima zato za vas odlično idejo, kako si kreirate svoj unikaten vonj, ki bo poosebljal vas in vaš dom ter bo sestavljen iz vonjev, ki vam najbolje ustrezajo.

Izberete lahko poljubno število vonjev, se igrate s sestavinami in tako ustvarite skrivnostno dišavo, ki vam je pisana na kožo. Običajno se sicer mešajo po dva ali trije različni vonji, saj je pri večjem številu težje ujeti lepo harmonijo vonjev. Najlažje boste svoj vonj ustvarili z manjšimi svečkami, se pravi vzorčnimi malimi svečkami in dišečimi voski. S slednjimi bo šlo najlažje, saj jih preprosto damo v en gorilnik. Svetujemo, da preizkusite z majhnimi koščki voska, v primeru, če vam vonj ne bo všeč. Na gorilnik tako položite dva ali več različnih voskov in prižgete enako kot vsak drug vosek. Arome se bodo prepletle med seboj in ustvarile nov vonj. Pri vzorčnih svečkah je postopek podoben, le da vam svečk ni potrebno združiti, preprosto jih skupaj prižgete, vsako v svojem svečniku. Vonj bo zaradi več svečk še intenzivnejši kot običajno.

Kombinacije vonjev so lahko različne, vendar bo najboljši rezultat, če boste združili sveže in sladke vonje, vonje, ki so si nasprotni in se na nek način dopolnjujejo. Odlično sta usklajena nežna kamillica in sveža limona (Camomile Tea in Sicilian Lemon), omamni cvetovi jasmina in vrtnice (Midnight jasmin in True rose) ali pa sadno eksplozijo češenj, manga in breskev (Black Cherry in Mango Peach Salsa). Drznite si ustvarjati vašo značilno dišavo, skrivnostni recept pa obdržite zase!